Tuesday, November 2, 2010

Panggilan dari Mekah


Tepat jam 8 pagi tadi, satu nombor pelik luar negara calling my phone.

"Assalamualaikum anak ayah", aku terdengar suara ayahku berckp.

 "Ayah! Ayah apa kabar? Ayah sihat? Mama sihat? Sekarang pukul 3 pagi kan kat sana?,"tanyaku bertubi2, huhu. Excited dan rindukan mama ayah. ;-)

"Haah..sekarang pukul 3 pagi kat sini. Ayah dgn mama sihat. Kami baru je selesai buat umrah Qudum (tawaf selamat datang). Ni nak pergi solat subuh ni. Nanti ayah telefon lagi. Ni no tepon ayah semasa di sini k"

"Alhamdulillah..syukur.." jwbku sambil tersenyum.

Selepas mengucapkan salam, aku tersenyum gembira. Gembira kerana dapat mendengar suara ayahku dan aku dapat rasa dia sangat gembira mengerjakan Ibadah di sana. Aku dapat tau dari angah yang mama call dia pukul 8.30pagi..maknanya setengah jam slps ayah kol aku. Angah bgtau mama sihat dan suara mama pun happy. Mama kata jgn risau. Dia gembira di sana. Alhamdulillah..;-)

Aku doakan semoga mama dan ayah sentiasa dilindungi Allah di sana..aminn..

2 comments:

Dumpisz World's said...

aminnnn! sebak sy dgr ayat first tu..sy dpt link awak dr nuffnang xchange link..dan saya dah list link awak ke link saya..thanks!!

:: wanee :: said...

Terima kasih kerana sudi membaca blog sy dan add link sy ke blog awk.;D Sy pun akan add link awk..follow la sy juga. Sy follow awk. Thanks!;D

Post a Comment

 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com
Sponsored by Free Web Space